"אבל שנים אנשים אכלו לחם ושתו חלב והכל בסדר"

האמנם…?! 

יוצא לי לשמוע את המשפט הזה לעתים קרובות מידי וחשוב להדגיש שאם הסטטיסטיקה מראה שהסיבות העיקריות לתמותה הן סרטן, מחלות לב וכלי דם וסכרת שמושפעות ברובן מאורח חיינו, משהו אינו עובד כשורה.

אז לכבוד השנה החדשה, רציתי להציע לכם לשנות את הסטטיסטיקה ולאמץ אורח חיים בריא יותר. בחרו לכם מהרשימה מספר המלצות והתחילו ליישם בהדרגה.

1.    נשמור על שגרת אימונים – בלי תירוצים!  

כידוע לנו הזמן לא עובד לטובתינו וכבר מהעשור השני לחיינו ניתן לראות התחלה של צבירת שומן והאטה בחילוף החומרים, אשר עם הגיל לצערינו הולך ומחמיר. בעשורים הבאים מופיעים בגברים ונשים כאחד תהליכים אוסטאופורוטיים, שכידוע אימוני כוח יכולים להיות גורם מרכזי בהאטת התהליך והקטנת הסיכון למחלה. עם עליית המודעות לבריאות בשנים האחרונות נפתחו מסגרות אימונים שונות ומגוונות- בחרו לכם מהי הפעילות המועדפת עליכם וצאו להתאמן!!

 2.      נירגע!

אנחנו חיים בסביבה תוססת, נמרצת ולחוצה לטוב ולרע ולעיתים נקלעים למירוץ הזה מבלי לשים לב כיצד גופינו מרגיש. הגוף זוכר הכל, התייחסו אליו בכבוד- ישתלם לכם! הקדישו מזמנכם לפעילות מרגיעה פעם ביום והקשיבו לצרכיו.

3.      נאכל ירקות ופירות

לא צריך להוסיף בשבחם, אך רק נזכיר את כמויות הויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים המאטים תהליכים סרטניים, מסייעים לירידה במשקל, יצירת שובע ועוד..

4.      נמעיט מזון מהחי

מחקרים רבים (ביניהם “מחקר סין”) מציג את הקשר בין התפתחות מחלות כרוניות לצריכת חלבון מהחי. לכן, נסו להפחית מזונות אלו- בשר, עוף, ביצים, חלב

5.      הפחתת מזונות מעובדים

נקודת הציון שלנו צריכה להיות “מזון גולמי”, ככל שניטיב להבין את העיקרון, נדע כיצד להתנהל מול צריכת המזונות בסופר וביומיום. ככלל, ככל שהמזון עבר פחות תהליכים- יותר טוב לנו. כלומר- פירות, ירקות, דגנים, קטניות, גרעינים וזרעים צריכים להיות הבסיס לתזונה. עליהם ניתן להוסיף מידי פעם דגים, ביצים וכו’.. מחוץ לתחום- שקיות מרשרשות למיניהן- בצורת ממתקים, אבקות, שניצלים מעובדים ועוד מריעין בישין.

6.      הפחתת מזונות מטוגנים

אין צורך להוסיף! רק להוריד 🙂

7.      תחביב

אמצו אחד כזה ומצאו לכם בלי פשרות זמן לעשות מה שאתם אוהבים.

שתהיה שנה מלאה בבריאות ותחושת סיפוק.

דילוג לתוכן